Blog

Diensten Nieuws

Datarecovery

Een defect opslagmedium is een ontzettend vervelende situatie. Echter komt het dagelijks voor. In de ideale wereld is alle data geback-upped en bent u geen data kwijtgeraakt. Maar wat als er dan geen back-up is? Bent u dan al uw data kwijt? Nee, gelukkig is dit vaak niet het geval! Of het opslagmedium een externe harde schijf, een interne harde schijf, een RAID systeem of een NAS betreft, met datarecovery is er vaak herstel mogelijk. Ook als uw schijven defect zijn geraakt door bliksem- of waterschade. En zelfs bij versleuteling door ransomware is er kans op gegevens herstel.

ICT Roermond kan u in samenwerking met Attingo datarecovery aanbieden. Heeft u een schijf of extern medium waarop u belangrijke data heeft staan die defect is? Dan kunnen wij u helpen uw data terug te krijgen. Bij het herstellen van data op een defecte drive is expertise nodig. Daarom biedt ICT Roermond dit aan door onze samenwerking met Attingo. Attingo is al jarenlang een van de marktleiders in Europa op het gebied van datarecovery. Met maarliefst 6 vestigingen in Nederland is hulp gelukkig nooit ver weg.

U heeft een defect opslagmedium, wat nu? Dan neemt u met ICT Roermond contact op. Wij kijken voor u een aantal basis zaken na om zeker te zijn dat het opslagmedium defect is en er geen andere oorzaken kunnen zijn. Wij nemen voor u contact op met Attingo voor vrijblijvend onderzoek. In deze fase wordt gekeken of datarecovery mogelijk is. In 90% van de gevallen is datarecovery mogelijk. In de tweede fase wordt gekeken hoeveel data er kan worden hersteld. Aan de hand van het rapport dat u krijgt kunt u bepalen of u door wilt gaan met de recovery. Geeft u akkoord dan komen we aan op fase drie. Deze fase is de herstel fase waarbij de experts de data van het opslagmedium gaan herstellen.

Onderzoek

ICT Roermond gaat voor u met uw opslagmedium naar Attingo toe of stuurt deze voor u op. Bij Attingo wordt bepaald of dataherstel mogelijk is.

Diagnose

Bij de diagnose wordt verder gekeken naar de hoeveelheid data dat hersteld kan worden. Hierop wordt een rapport opgesteld met de data die hersteld kan worden tijdens de datarecovery.

Datarecovery

Hier vindt het daadwerkelijke herstel plaats waarna de data u ter beschikking wordt gesteld.

Heeft u een kapot opslagmedium? Dan is het zeker waard vrijblijvend te informeren of datarecovery mogelijk is. ICT Roermond helpt u graag verder.