Blog

Diensten Nieuws Tips

Edoc Printer – Je huisstijl achter elk document

Eenvoudig je huisstijl achter elk document plakken zonder de nood om documenten te printen en in te scannen. Ideaal toch? Gelukkig is dit makkelijk te realiseren door gebruik te maken van een klein, simpel programmaatje.

Tegenwoordig worden steeds meer documenten via de email gestuurd en is er al jarenlang een daling in het aantal poststukken bezorgd door PostNL. Die daling lijkt nog niet te gaan stoppen, e-mailen is makkelijk, snel en goedkoop. Daarnaast is de bezorgkwaliteit hoger en, als je ontvanger op ja wilt klikken, krijg je een bevestiging dat hij is gelezen. Voor veel mensen is de enige manier om een digitaal poststuk met huisstijl te verzenden de volgende; 1. Het document wordt geprint, 2. Vervolgens wordt het document wordt gescand en 3. Tot slot wordt het document verzonden. Dit brengt een aantal nadelen met zich mee. Allereerst is het ontzettend veel werk, vooral als je dit een aantal keer per dag moet gaan doen. Ten tweede verlies je de mogelijkheid om tekst makkelijk te selecteren, vergroten en kopiëren. Afhankelijk van het document dat je maakt kan die functie erg makkelijk zijn.

 

Plak je huisstijl achter elk document

Er zijn veel programma’s die deze functie in zich dragen. Denk bijvoorbeeld aan een boekhoudprogramma. Echter zou het veel makkelijker zijn als er één programma was waarmee je vanuit elk programma je document kunt omzetten naar een PDF inclusief huisstijl. Gelukkig is dat er! Het programma heet Edoc Printer. Het is een virtuele printer met de mogelijkheid om een achtergrond in te stellen. En aangezien het een printer is, werkt hij uit vrijwel elk programma. Je drukt het bestand waar u de huisstijl achter wilt hebben staan af, net alsof u het op papier wilt afdrukken. Alleen als u de Edoc printer kiest komt er geen papier uit uw printer maar krijgt u een pop-up waar u de PDF wilt opslaan van het bestand dat u zojuist heeft “afgedrukt”. Tot de mogelijkheden behoort ook de pdf automatisch als bijlage aan een nieuwe e-mail, inclusief met tekst en onderwerp, ideaal voor facturatie. En beveiliging met wachtwoord is ook een klik verwijderd, ideaal als er gevoelige informatie in het document staat.
 
Bespaar op printkosten
Geen afdruk, geen printkosten. Hoe minder je print hoe minder papier, drukwerk en toner je hoeft te kopen.
 

Eenvoudig en snel
Via een paar klikken heb je jou document met huisstijl. Weg met het uitprinten en vervolgens inscannen.
 

Voeg meerdere printers toe
Heb je verschillende huisstijlen voor verschillende documenten? Dan kun je meerdere printers toevoegen voor elke huisstijl en instelling.
 

Werkt met elk programma
Edoc printer werkt met haast elk programma, zolang er maar een afdrukknopje is. Een oplossing voor al uw software.
 

Het programmaatje is niet gratis maar absoluut niet duur. Voor slechts €35 euro (excl. installatie) bespaart u in tijd, printkosten en de frustratie van herhaaldelijke handelingen. Informeer bij ICT Roermond voor de mogelijkheden.