Blog

Windows 7
Beveiliging Diensten Nieuws

Gebruikt u nog Windows 7?

Gebruikt u nog Windows 7 in uw bedrijf? Dan wordt het hoog tijd om te kijken naar alternatieven. Vanaf 14 januari 2020 ontvangt Windows 7 geen beveiligingsupdates waarna het besturingssysteem structureel onveiliger zal worden in het gebruik.

Wat houd die datum 14 januari 2020 nu precies in?

Als u nog computers heeft met daarop Windows 7 dan ontvangen die na 14 januari 2020 geen updates meer. Er moet dus gekeken worden naar een nieuwer en moderner besturingssysteem. De meest voor de hand liggende keuze is Windows 10. Dit is het meest recente besturingssysteem van Microsoft waar u nog jaren beveiligingsupdates voor zal ontvangen. Het is niet zo dat Windows 7 ophoud met werken. U zou het besturingssysteem gewoon kunnen blijven gebruiken. Echter door het steeds grotere beveiligingsrisico dat het gebrek aan updates veroorzaakt, is dit niet aan te raden.

Onderneem op tijd actie

Een beveiligingsrisico, daar zit geen enkel bedrijf op te wachten. Het in gebruik houden van een besturingssysteem waar de ondersteuning van is afgelopen is nou eenmaal een beveiligingsrisico. Zorg ervoor dat voor 14 januari 2020 al uw computers met Windows 7 zijn vervangen of geupgrade naar Windows 10. Of u een systeem moet upgraden of vervangen, daar kan ICT Roermond u over adviseren.

Compatibiliteitsproblemen

Soms werkt bedrijfsspecifieke software niet op een nieuwer besturingssystemen en is upgraden geen optie. Toch kunnen we samen met u kijken naar alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan het virtualiseren van die software of het aanpassen van het systeem zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Samen komen we er altijd uit!

 

Klanten van ICT Roermond die de RMM dienst afnemen hoeven zelf geen actie te ondernemen. ICT Roermond benaderd de klanten die computers met een verouderd besturingssysteem gebruiken zelf en u ontvangt binnenkort bericht om een afspraak te maken. Samen kijken we naar de juiste oplossing.