Blog

Diensten Nieuws Tips

Waarom IT en VOIP hand in hand gaan

VOIP staat voor voice over IP. In het kort betekend het niets anders dan bellen via het internet. U kunt het vergelijken met de spraakoproep functie van Whatsapp of bellen via Skype. Echter kunt u via de VOIP oplossing van ICT Roermond bellen naar elk nummer zowel vast als mobiel.

 

VOIP klinkt als een dure en luxe oplossing voor de bestaande analoge en ISDN oplossingen. Maar niets is minder waar. Het bespaart in de meeste gevallen op telefoonkosten, soms wel zo hoog als 40%. Wat maakt VOIP dan zo geweldig tegenover de traditionele vaste lijn met telefoon? Dat leggen we u graag uit!

 

Voorbeeldsituatie:

U bent als ondernemer veel onderweg. U wilt graag de professionele uitstraling en de betrouwbaarheid dat een vast nummer u biedt maar wordt geconfronteerd met hoge doorschakelkosten. Of als u ervoor kiest de gesprekken door een voicemail te laten beantwoorden, zult u na uw lange dag werken nog klanten terug moeten bellen. Kortom beide situaties zijn niet ideaal. Dan hebben we het nog niet gehad over oproepen buiten openingstijden of tijdens vakanties.

 

VOIP in de praktijk

Als u via ICT Roermond een VOIP abonnement afsluit kunt u uw bestaande nummer meenemen of een nummer aanvragen. Deze wordt in uw dashboard gekoppeld aan uw account. Waaruit, ICT Roermond of uzelf, openingstijden, keuzemenu’s, gespreksopname en voicemail in kunt stellen.

Wilt u ook een toestel voor op uw kantoor? Geen enkel probleem! Neemt u de telefoon niet op binnen een bepaalde tijd? Dan kunt u oppakken via een APP op uw telefoon. Deze APP is beschikbaar voor iOS en Android en stelt u ook in staat om naar klanten toe te bellen via uw vaste nummer, ook onderweg.

 

Kostenneutraal overstappen

Bij uw abonnement krijgt u een virtuele telefooncentrale in de Cloud. Dus ook als u meerdere nummers afneemt hoeft u, in tegenstelling tot analoge en ISDN telefonie, geen telefooncentrale te plaatsen. Wilt u een vast toestel? Ook die kunt u leasen voor een paar euro per maand. Zo kunt u, zonder investeren, direct beginnen met het besparen op uw telefoonkosten! U hoeft zelfs niet extra netwerkaansluitingen aan te laten leggen want de meeste telefoons hebben een ingebouwde netwerkswitch waardoor u via één netwerkkabel zowel uw telefoon als uw pc kunt verbinden.

 

VOIP als handige tool

Waar telefonie vroeger een vaak dure en ingewikkelde oplossing kon zijn, vooral als u flexibel wilt werken, is het tegenwoordig vele malen vereenvoudigd. Het is nu niets anders meer dan een handige tool waarmee u uw bereikbaarheid kunt vergroten en uw kosten tegelijkertijd kunt reduceren. Volgens ICT Roermond een tool die naast onmisbaar ook eenvoudig schaalbaar is. Als er behoefte is voor een extra nummer en een toestel dan kan dat gewoon geregeld worden. Eenvoudig te beheren uit hetzelfde vertrouwde dashboard dat u al van uw eigen nummer kent. Onderling schakelen is geen enkel probleem als het doorverbinden aan de hand van het keuzemenu. Dit alles voor een vast bedrag per maand waarbij het in het niets valt tegenover de gemiddelde telefoonrekening.

 

Klinkt het te mooi om waar te zijn? Lees er hier alles over of neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek. Hierin kunnen we u alles rustig uit leggen en toepassen op uw eigen situatie.