Blog

Beveiliging Nieuws Tips

Windows 10 1809 veilig verwijderen usb hoeft niet meer

Microsoft heeft het eindelijk bij zich neergelegd dat niemand USB sticks of harde schijven veilig verwijderd. Met Windows 10 1809 is het niet meer nodig om USB opslagapparaten veilig te verwijderen voordat je ze uit de USB poort trekt.

Iedereen die de Windows 10 October 2018 update heeft geïnstalleerd maakt gebruik van de Windows 10 1809 versie. Dit betekend dat gebruikers externe opslagapparaten kunnen loskoppelen zonder eerst de veilig verwijderen procedure te doorlopen.

De instellingen voor een USB opslagapparaat staan nu standaard op “Snel verwijderen” waar deze instelling voor de update op “Betere prestaties” stond. Het nadeel van “Betere prestaties” was, dat ook al waren alle vensters gesloten, er op de achtergrond nog gegevens in het cachegeheugen opgeslagen konden staan. Als de stroom uit valt of de het usb opslagapparaat wordt zonder veilig verwijderen uit de computer getrokken, kan er gegevens verlies optreden. Het nadeel aan de “Snel verwijderen” optie is dat de systeemprestaties minder worden.

 

 

Controleren of Windows 10 1809 is geïnstalleerd?

 

 1. Klik op Start
 2. Klik op Instellingen
 3. Klik op Systeem
 4. Klik op Info
 5. Controleer het versienummer onder Windows-specificaties.

Is het versienummer lager dan 1809?

 

 1. Klik op Start
 2. Klik op Instellingen
 3. Klik op Bijwerken en beveiligen
 4. Klik in het linker menu op Windows update
 5. Klik op naar Updates zoeken.
 6. Werk uw computer bij en controleer daarna opnieuw het versienummer van uw Windows.

 

De vraag is of de kleinere kans voor gegevensverlies opweegt tegen de mindere systeemprestaties. Dat zal voor iedereen anders zijn. Als je het toch weer aan wilt zetten, volg dan de onderstaande stappen.

 

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start
 2. Kies schijfbeheer
 3. Zoek je USB opslagapparaat en klik in de linker kolom met je rechtermuisknop op je schijf.
 4. Kies voor eigenschappen
 5. Klik op het tabblad Beleidsregels
 6. Kies voor Betere prestaties en Microsoft raad ook aan de optie “Schijfcache op het apparaat inschakelen” aan te vinken.
 7. klik op OK.

 

Nu maakt de USB schijf weer gebruik van de schijfcache maar moet u wel gebruik blijven maken van de veilig verwijderen optie.