Blog

Windows 7
Nieuws

Windows 7 ondersteuning loopt af

De ondersteuning voor Windows 7 loopt af op 14 januari 2020. Wat houd dit in voor uw organisatie? Moet u upgraden of kunt u nog gebruik maken blijven maken van Windows 7?

Als u een pc heeft met Windows 7 ontvangt u na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Dit houd simpelweg in dat uw systeem minder veilig wordt na mate de datum 14 januari 2020 verstreken is. Dit betekend echter niet dat Windows 7 ophoud met functioneren. U kunt Windows 7 gewoon blijven gebruiken, installeren en activeren. De enige uitzondering geld voor apparaten die Windows 7 Embedded gebruiken (denk aan geldautomaten, kassasystemen of benzinepompen). Hiervan kan de levenscyclusdatum afwijken dan die van de pc-apparaten.

 

Wat kunt u dan het beste doen?

 

Microsoft adviseert upgraden naar Windows 10. Natuurlijk is dit het slimste om te doen maar moet er wel eerst kritisch gekeken worden of alle apparatuur en software compatible zijn met Windows 10. In het verleden kon upgraden naar Windows 10 gratis, deze weg zit er officieel niet meer in. Er komen dan licentiekosten bij kijken.

U kunt er ook voor kiezen om Windows 7 te blijven gebruiken. Microsoft wilt bedrijven de kans geven om de ondersteuning voor Windows 7 met 3 jaar te verlengen. Goedkoop zal het echter niet zijn. Het eerste jaar kost €50 euro en dit bedrag verdubbeld elk jaar. Daarbij zijn deze opties alleen beschikbaar voor Windows 7 Professional en Enterprise gebruikers.

 

 

Waarom Windows 10

 

Hoewel het marktaandeel van Windows 10 pas sinds kort hoger ligt dan die van Windows 7, is het zeker de moeite waard om te upgraden naar Windows 10. Windows 10 wordt aangeboden als software als een service. Dit betekend dat, in plaats van elke paar jaar een complete nieuwe versie van Windows vrij te geven, ze blijven bouwen aan deze versie. Het voordeel is dat Windows 10, althans voor de nabije toekomst, altijd bijgewerkt zal worden. Het nadeel is dat in plaats van af en toe een update te ontvangen, je nu een constante stroom van updates ontvangt. Toch is het platform een beter basis voor de toekomst. Microsoft Office krijgt dezelfde aanpak met Microsoft Office 365. Uiteindelijk krijg je meer waar voor je geld omdat er continue nieuwe functies worden toegevoegd en verbeteringen worden gemaakt.

Moeten we dan nu meteen allemaal Windows 10 installeren? Nee dat niet. Hoewel de beveiligingsrisico’s niet lichtelijk genomen moeten worden zijn lang niet alle computers waarop Windows 7 staan geschikt voor Windows 10. Wilt u meer informatie over wat de gevolgen van Windows 10 voor uw organisatie zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. ICT Roermond legt het u graag uit!